page


J_TEXTILE
Unikt kamouflage, 100% vind- och vattentätt

Jerventextilen, (polyuretanbelagd polyester med aluminiumbelagd insida) är riktigt vattentät och tål mer än 8 meters vattenstråle. (3 meter betraktas som 100% vattentätt.) Aluminiumbeläggningen reflekterar värme eller kyla efter behov. Det blir som i termosen eller frysboxen. På utsidan är det kamouflage: Skog, fjäll, öken eller vinter. Eller orange för räddning. Jerventextilen är brandtestad hos SIFO.

Jerventextilen gör att vi inte tvekar att ge dig 10 års garanti på Jervenduken. Textilkvalitén gör att ”livstiden” för Jervenduken normalt blir över 20 år.

Varför tillverkas då inte Jervendukarna med yta som ”andas”? Det finns många flotta teckningar och förklaringar på fantastiska textilier som närmast verkar upphäva naturlagarna, och du kan välja att bli våt i allt dyrare jackor och byxor. Nåväl, vi har testat och resultatet är inte bra: Värmen slipper ut och du blir våt om rumpan när du sitter på något vått. Så vi håller oss till något som vi vet fungerar: 100% vattentätt och ingen ”andning”. Den kondensen vi får kan vi leva med.

Och det kan tydligen hundratusentals nöjda användare av Jervenduken också!


EXTREM STYRKA - en 5 cm remsa av Jerventextilen håller för mer än 50kg!

vekt